lördag 31 maj 2014

Bokklubben vid livets slut av Will Schwalbe


En speciell och intim bokklubb. Endast två medlemmar, mor och son.
När Wills mamma blir sjuk i cancer så var Will ofta med henne på sjukhusen när hon fick sina cellgiftsbehandlingar och de kunde ta många timmar. Då skapades bokklubben mellan dem. Båda älskar att läsa och prata om de olika böckerna. De lär känna varandra på ett annat plan och får tid att umgås. I boken får vi följa de olika böckerna de har läst och vad de tycker om dem.
En mysig bok där man får läsa om nya böcker som jag inte har hört talas om innan, men även böcker man själv har läst.
Vi får även följa med under hela sjukdomen och hur man som familj drabbas när en familjemedlem blir svårt sjuk.
En fin berättelse mellan mor och son men även med resten av familjen och de runt omkring.

Vad är det du läser?« Det är frågan Will ställer till sin mamma, Mary Anne, när de sitter i väntrummet på cancermottagningen. Det är november 2007, kort efter att hon diagnosticerats med långt framskriden cancer.

Detta är den sanna historien om en son och hans mamma, och om den bokklubb som under hennes sista tid i livet för dem närmare varandra. I takt med att sjukdomen sprider sig läggs bok efter bok till läslistan, och i de personliga samtalen kring böckerna får Will och Mary Anne en möjlighet att återupptäcka sina liv och lära känna varandra på ett nytt sätt. I bokklubbens sfär är de inte längre den sjuka och den friska, utan en mamma och en son som tillsammans upptäcker nya världar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar