tisdag 17 september 2013

Modershjärtat av Katerina Janouch


En ny bok om barnmorskan Cecilia Lund och hennes familj. En fembarnsmamma som alltid råkar ut för nåt allvarligt brott. Inget undantag i denna bok även om det har varit lite "snällare" i denna bok.
Jag är intresserad av Cecilias vardag och familjelivet samt hennes arbetsplats som barnmorska.
Men det måste nog hända nåt i böckerna för att folk ska vilja läsa även om det känns så onaturligt. För mig är relationerna i boken det primära och det andra kommer med på köpet.
Men som alla böckerna om Cecilia Lund så sträckläser jag även denna. Och ser fram emot nästa bok där jag får veta fortsättningen.
Tycker Katerina Janouch är fantastisk på att skriva om relationer och jag kan verkligen se alla dessa tankar och problem som kan finnas i en familj. Det känns så äkta.

En allvarlig olyckshändelse drabbar Cecilia Lunds familj. Mormor Sonja blir påkörd utanför sitt hem och lämnas liggande ensam på gatan. Cecilia och systrarna Susanna och Maria turas om att vaka vid hennes sida på sjukhuset, tillsammans med sin mor Christina. De är alla utom sig av oro. Vem kan vara så hjärtlös och feg och köra på en gammal kvinna?
Sakta kryper den oväntade sanningen fram: ett brott som varit fördolt i decennier är på väg att uppdagas och de få vittnen som kan berätta om det som hände måste tystas till varje pris. Och den sista av dem är Sonja

Högvatten av Donna Leon


Jag fortsätter min läsning med Donna Leon. Jag gillar hennes sätt och skriva och de lite annorlunda fallen i böckerna. Denna bok är nog den bästa av dem hitills. Jag fångades redan vid de första sidorna.
Tycker om kommisarie Brunetti och hans sköna stil. Jag vill bara läsa mer av Donna Leon och är glad att jag har mååånga böcker kvar att ta mig igenom.

Operamusiken dånar ut i högtalarna. Den firade operastjärnan Flavia Petrelli står glatt sjungande ute i köket och lagar mat medan hennes älskade, den amerikanske arkeologen Brett Lynch, vilar i andra änden av våningen. Plötsligt ringer det på dörren och när Brett öppnar attackeras hon av två främmande män som misshandlar henne brutalt. Kriminalkommissarie Brunetti får av en händelse höra om misshandeln och söker upp Brett på sjukhuset. Sin vana trogen blir han indragen i en komplicerad utredning som inbegriper internationell konsthandel, stora pengar och mäktiga män utan skrupler.

måndag 16 september 2013

Hemligheten på Mercy Close av Marian Keyes


Det var länge sen jag läste nåt av Marian Keyes. Jag har läst många av hennes tidigare böcker och tyckt om dem mycket. Så nu när jag såg denna bok så väcktes min längtan efter hennes härliga böcker.
Efter att nu ha läst den så är jag besviken. Undrar om det är jag som har blivit för gammal för denna bok eller om det är boken som är annorlunda mot de tidigare?
Den var även för utdragen och lång. Hade lätt kunnat korta ner den. Det var segt och kändes bara allmänt löjlig. Väntade bara på att boken skulle ta slut.
Så tyvärr, inga rosor här.

Marian Keyes efterlängtade nya roman med familjen Walsh är äntligen här! 34 år gammal har Helen Walsh liv inte blivit som hon tänkt sig. Sin lägenhet har hon blivit av med, arbetet som privatdetektiv går inget vidare och hennes underbara pojkvän insisterar på att vara väldigt godvän med sin exfru.

Så när Helens ex Jay Parker hör av sig med ett fall för henne, blir hon nyfiken. När det visar sig att det gäller försvinnandet av Wayne Diffney, en fjärdedel av Irlands största pojkband någonsin, då är hon minst sagt fast.

Bandet har en återföreningsturné på gång och Helen dras in i en värld av märkliga frisyrer, stora herrgårdar och ännu större egon, där alla har en baktanke. Men det finns fortfarande inga tecken av Wayne och tiden håller på att rinna ut.

Kommer hon att kunna knäcka fallet och ge sin karriär en ny start? Kommer Jay lyckas ta sig tillbaka in i hennes liv? Ska de mörka tankarna som alltid förföljer henne komma ikapp igen?

måndag 2 september 2013

Klädd för döden av Donna Leon


Jag fortsätter med Donna Leons böcker som jag har fastnat för. Det här är den tredje boken om Kommissarie Brunetti. Jag gillar Brunetti och hans familj. Älskar att det utspelar sig i Italien och att maten är i fokus. Så annorlunda mot andra deckare.
Fallet i boken är annorlunda och invecklat. Måste medge att jag inte hängde med riktigt hela tiden men det gjorde inget för man förstod sammanhanget. Det kan vara så att semestern var slut och tröttheten på kvällarna återkom så man fick aldrig riktig sammanhängande läsning så det kan vara orsaken. Men nu har jag införskaffat mig nästa bok som var svår att få tag i men tur det finns bibliotek :) Så den är snart på tur.

Augustihettan hänger över Venedig som en klibbig filt och Brunetti kämpar för att fånga en mördare innan denne slår till igen ...

Kriminalkommissarie Brunetti är trött och slutkörd. Augustihettan hänger över Venedig som en klibbig filt och han längtar till den stundande semestern i de svalkande Alperna. Men när en man i kvinnokläder hittas mördad utanför ett slakteri inser Brunetti att han nog får lägga semesterplanerna på is.

Vid första anblick tycks det röra sig om en prostituerad transvestit som mördats av en torsk, men fallet kompliceras då offret visar sig vara en bankdirektör. Brunetti kämpar för att lösa fallet, och när fler personer mördas blir det dessutom bråttom att hitta mördaren innan denne slår till igen.