söndag 31 juli 2011

Röd lilja av Nora Roberts

Så var sista boken läst i denna triologi. Tråkigt att behöva lämna alla dessa goa och härliga människor i böckerna. Skulle gärna fortsätta läsa om dem.
I denna del får vi följa Hayley som är en av de tre kvinnorna vi har fått följa. Mycket spännande händer i denna bok och jag läste den under en dag.
Att fått följa med i denna otroliga handelsträdgård är en extra bonus och man ser framför sig alla dessa härliga växter och blommor.

Hayley tänker inte riskera allt hon älskar. Hon älskar sin lilla dotter Lily, sitt jobb på Harpers Handelsträdgård och sina nära väninnor Roz och Stella. Hon älskar också sin speciella vänskap med Harper, Roz äldsta son. Hon tänker inte riskera allt det här för en förälskelse.
Men det finns något mycket värre som kommer att störa Hayley. Den osaliga kvinnliga ande som hemsökt godset sedan slutet på 1890-talet beter sig alltmer opålitligt och våldsamt. Och hon har bestämt sig för att tränga in i Hayleys sinne för att få som hon vill. Kommer de tre kvinnorna någonsin få sinnesro på gården?

The Carrie Diaries av Candace Bushnell

För det första, detta är en bok på svenska. Även om det inte ser ut som det.
Det handlar om Carrie i Sex and the city innan hon flyttar till New York. I boken bor hon hemma med sin pappa och sina två systrar. Vi får följa vanligt tonårsliv och tonårsproblem med skola, killar och kompisar.
Men för mig funkar inte detta så bra. Jag kan inte tänka tillbaka på Carrie som denna person. Hur hon var som yngre och gick i skolan. Jag ser bara framför mig Carrie som i serien. Känns som jag läser om någon annan person. Så tyvärr funkade inte denna bok för mig.

Möt världens mest kända Carrie som tonåring. Hennes uppväxt har hittills varit ett stort frågetecken. Nu får vi äntligen veta allt!
The Carrie Diaries
är den första boken av två om Carrie Bradshaw, känd för miljoner människor som huvudpersonen i Sex and the City. Carrie - en småstadstjej som längtar till New York - ska just börja andra året på high school. Tills nu har hon varit supertajt med sina tjejkompisar, men så gör Sebastian Kydd entré och allt ställs på ända.
Med karaktärer som sätter sig direkt är The Carrie Diaries historien om hur en helt vanlig tjej blir självständig och hur hon utvecklas till en skarp skribent. Vi får träffa hennes familj, lära känna hennes bakgrund och vi får veta hur det gick till när hon började skriva.

söndag 24 juli 2011

Fyrmästarens dotter av Ann Rosman

Denna bok och nästföljande lånade jag nu under sommaren på biblioteket. Jag hade hört så mycket bra om böckerna så när jag väl kom hem med den insåg jag att jag inte ens har läst på baksidan vad de handlar om.
Nu tog jag äntligen tag i första boken. Men besviken blev jag. Tyckte inte alls den var särskilt bra. Ingen bok som fångade mig alls. Det var alldeles för många personer inblandade som rörde ihop hela historien och jag hade svårt att hålla isär allt och det gjorde att jag tappa tråden flertalet gånger.
Tyckte inte historien var speciellt spännande heller. Det enda som var intressant var att följa Karin Adler och hennes liv. Men jag ska ge andra boken en chans, då för att följa Karin igen. Hoppas den är bättre.

Det var som om murbruket inte längre orkade bära den tunga hemlighet som stenhuset så länge bevarat. Innanför väggen fanns ytterligare ett rum som en gång hade tillhört fyrmästarens familj. I dunklet därinne låg en människokropp. Ansiktet var vänt mot dem som om de varit väntade.
På den lilla ön Hamneskär utanför Marstrand pågår ett intensivt arbete med att ställa i ordning den nya turist- och konferensanläggningen. Bostäderna för den tidigare fyrpersonalen på ön ska rustas upp och den renoverade krinolinfyren Pater Noster från 1868 ska återbördas till sin ursprungliga plats. Det är april och invigningen närmar sig.
Två polska murare håller på att reparera den inre väggen i fyrmästarbostadens matkällare när de får en mycket obehaglig överraskning. Väggen ger plötsligt vika och i utrymmet bakom vilar kvarlevorna av en man. Kroppen är välbevarad men har av allt att döma legat där länge.
Karin Adler, vid kriminalpolisen i Göteborg, får hand om utredningen. Till en början har man inte mycket att gå efter bara en förteckning över försvunna personer och en vigselring. Det blir inte heller bättre av att Karins förhållande med sambon Göran är på upphällningen och att relationen till den fyrkantige kollegan Folke närmar sig kokpunkten. Allt medan mystiken kring den döde mannen tätnar. Vem är han? Och varför har han blivit inmurad?

Svart ros av Nora Roberts

Det här är den andra boken i triologin om Harpers Handelsträdgård. Den påbörjades väldigt snabbt efter den första boken Blå dahlia och denna var lika bra. Jag gillar när jag får fortsätta följa samma personer i flera böcker och lära känna dem ännu mer. Även den mystiska kvinnan får vi följa och vi får veta mer om hennes historia vilket är spännande.
Nu vill jag köpa den sista delen och följa gänget en sista gång.

Det har alltid bott någon från släkten Harper på lantgodset som nu ägs av Rosalind. Och lika länge som någon kan komma ihåg har ett andeväsen rört sig i dess salar
Rosalind "Roz" Harper är en självständig kvinna med privat förmögenhet som tror att kärleken är något hon lämnat bakom sig. Vid 47-års ålder är hon änka med tre vuxna söner. På det stora lantgodset har hon byggt upp en framgångsrik handelsträdgård.
Men handelsträdgården är mer än en lyckad framgångssaga, den är också en symbol för oberoende och förhoppningar som hon delar med två andra kvinnor som jobbar på godset - sina två tvillingsjälar; nygifta Stella och nyblivna mamman Hayley.
För att få klarhet i sin släkts förflutna och det andeväsen som fortsätter att störa alla nattetid så kontaktar Roz en släktforskare. Samtidigt som gåtan avslöjas kring släkten Harper överraskas Roz av något hon helt tagit avstånd från i livet. Hon kommer åter igen drabbas av kärleken och nu kommer hon inte att tillåta något att stoppa henne. Uppslukad av stormande känslor är hon helt säker på att hon vill få en andra chans igen.

onsdag 20 juli 2011

Bittrare än döden av Camilla Grebe och Åsa Träff

Det här är den andra boken av Camilla Grebe och Åsa Träff. Deras första bok "Någon sorts frid" sträckläste jag och tyckte mycket om. Men det tog ett tag innan jag kände för att läsa denna. Men sen läste jag fler som tyckte att denna bok var mycket bra eller tillochmed bättre än den första. Men nej, den första boken tyckte jag mycket bättre om. Den här var också bra men inte alls som första.
Den här höll mig på en lagom nivå och det var spännande men inte så jag sträckläste den som den första som fick det att krypa i mig.
Men det är intressant att följa Siri och hennes utveckling och problem.


En regnig höstkväll någonstans i Stockholm blir femåriga Tilde vittne till hur någon sparkar hennes mamma till döds.
Samma höst börjar terapeuten Siri och hennes kollega Aina träffa en helt ny typ av klienter: De har åtagit sig att leda en självhjälpsgrupp för kvinnliga brottsoffer, och under ett antal mörka höstkvällar berättar kvinnorna den ena grymma historien efter den andra om våld och förnedring. En mörk bild av kärleken och mäns våld mot kvinnor växer fram.
Samtidigt finner sig Siri vid ett vägskäl i sitt eget liv - ska hon själv våga lita på kärleken, den som svikit henne och de andra kvinnorna tidigare?
Så småningom flätas lilla Tildes öde samman med Siris och kvinnorna i gruppens, och sökandet efter försoning och återupprättelse förvandlas till en jakt på en besatt mördare.


Blå dahlia av Nora Roberts

Det här är min första bok av Nora Roberts.
Som vanligt så såg jag den tredje boken i denna triologi så då var det bara att börja med den första.
En mysig bok som utspelar sig hos Rosalind Harper som har en handelsträdgård. Hon möter två kvinnor som kommer att betyda mycket för henne. De tre kvinnorna är speciella på sitt sätt och trivs i varandras sällskap. Men det finns speciellt en kvinna i bakgrunden som är svår att komma nära...Vem är hon?

Tillsammans med sina två små livliga söner flyttar den unga änkan Stella tillbaka till sina barndomstrakter i södra USA. Här har hon fått både bostad och jobb på det anrika Harper Handelsträdgård. Hon avskräcks varken av huset eller av dess ägarinna; den stentuffa Roz Harper. I närheten bor också den oborstade men snygge landskapsarkitekten Logan Kitridge. Snart inleder Stella och Logan en het romans. Men det finns någon som inte är glad åt deras kärlek? Ett kvinnligt andeväsen stör ofta Stellas nattsömn. Kan det vara någon som tidigare bott på Harpers Handelsträdgård? Vad har hon för ett förflutet som inte lämnar henne någon ro?

De samvetslösa av C.J. Box

En skrämmande och spännande jakt på två barn som har blivit vittne till ett mord i skogen.
I början av boken blev jag ändå lite lättad att barnen fick hjälp så fort men om det vore så enkelt så skulle ju boken vara över rätt så snabbt. Så tyvärr var det inte så lätt. Problemet var vilka barnen kunde lita på för att kunna skydda sig och få den hjälp de behövde. Det var ändå flera personer som var ute efter dem och få dem undanröjda. Och att dessa personer fick hålla i sökandet och vara kontaktpersoner för sökandet gör ju inte det lättare.

Om tolvåriga Annie Taylor inte hade bestämt sig för att gå och fiska med sin lillebror William den där speciella fredagseftermiddagen i april skulle hon aldrig ha blivit vittne till avrättningen eller sett bödlarna i ögonen. Men hon hade grälat med sin mamma.De två barnen har begett sig av hemifrån, fått lift med postbilen några kilometer och vandrat i närmare två timmar för att hitta bra fiskevatten. De befinner sig långt in i skogen i norra Idaho när de plötsligt får se hur en man brutalt skjuts till döds av tre män. Chocken förbyts i panik när de inser att en av männen har upptäckt dem och och börjar skjuta i deras riktning Hemma väntar barnens förtvivlade mamma förgäves på att de ska återvända. Snart är hela samhället involverat i jakten på de försvunna barnen. Det enda problemet är att mördarna är pensionerade poliser från Los Angeles som, utan större problem, lyckas övertala den lokala sheriffen att de själva är bäst lämpade att leda sökandet

onsdag 13 juli 2011

Elsas värld av Sofi Fahrman


Detta är andra boken om modebloggaren Elsa Gustavsson. Hon har precis fått jobb på Sveriges största tidning, Bladet där hon ska utföra flera uppdrag.
Hon är fortfarande tillsammans med Hugo men det finns lite problem i bakgrunden och kan de lösa dessa?
Elsa får även oväntad konkurrans av en annan bloggare på en annan tidning. Hur ska detta gå?
Jag tycker det är kul att läsa om Elsa och hennes liv. Men ibland vill jag helst bara få hoppa över ett par sidor och slippa läsa vissa pinsamma delar. Men Elsa är cool och gör det bästa av situationen. Vi får tips och råd om resor, restauranger och affärer.
En skön och ungdomlig bok om dagens bloggsamhälle.

Andra delen i Elsatrilogin är här! Elsas resa tar läsaren från Stockholms modekretsar till New Yorks hippaste nattklubbar och från Los Angeles kändisfester till det årliga luciafirandet i Åre. Efter en fantastisk semester på Franska rivieran tillsammans med Hugo är Elsa tillbaka i Stockholm - med fler problem framför sig än någonsin. Som Bladets nya modeankare blir det första uppdraget att rapportera från New Yorks modevecka, vilket ju hade varit jättekul om Elsa bara inte hade haft problem med sitt visum ... Och Mikaela von Platzer på den konkurrerande kvällstidningen är henne ständigt hack i häl och tävlar om samma scoop! Till råga på allt har Elsa ingenstans att bo - hennes och Marias andrahandskontrakt är på väg att gå ut och Elsa har varken tillräckligt med pengar eller kontakter för att skaffa sig en egen lägenhet. Dessutom är Hugo fortfarande deprimerad efter Den Stora Katastrofen med den förra kollektionen. Det mesta skulle ju förstås ordna upp sig om Hugo bara kunde be henne flytta in hos honom ... Men självklart kommer Hugos häxa till mamma i vägen och ingenting blir riktigt som Elsa hade tänkt sig.

Sjöjungfrun sjöng sin sång av Val McDermid

Val McDermid är en ny bekantskap för mig. När jag stod i bokhandeln så såg jag en bok som verkade bra. Men såg då att det var nr 5 i serien. Så därför blev det så att jag nu har börjat med nr 1 i serien. Och jag har inte blivit besviken. Vi får följa med i jakten på en seriemördare. Tony Hill är psykolog och får i uppdrag att vara med och ta fram en profil på mördaren. Vid hans sida finns Carol Jordan som hans närmaste kontakt hos polisen.
Vi får även följa mördaren och dennes jakt på sina offer och vad de utsätts för.
Jag tycker boken var spännande men jag hade lite svårt att läsa delarna om tortyren som mördaren använder sig av.
Så nu ska snart andra boken i serien läsas.

"Man minns alltid första gången. Är det inte vad man brukar säga om sex? Det gäller i ännu högre grad mord." Så börjar denna briljanta, gastkramande thriller och sen blir det bara värre.

söndag 3 juli 2011

Sommarbeställning

Nu har jag lite att läsa på semestern. Fick häromdagen hem min beställning på 10 böcker. Plus att flera olästa böcker ligger och väntar. Underbart!

Den blå dagboken av James A. Levine

Det är en är en hemsk men berörande bok om en flicka som heter Batuk och som blev såld av sin far till en bordell som liten flicka.
Barnen bor i små burar i bordellen på Mumbais gator där de tar emot och betjänar sina kunder.
När Batuk var liten blev hon sjuk och inlagd på sjukhus och det var där hon lärde sig att läsa och skriva. Så när hon på bordellen får tag på en penna kan hon skriva sin berättelse om sitt liv på bordellen.
Det är hemskt att läsa om Batuks liv som prostituerad men även gripande. Men man kan inte låta bli att le ibland åt Batuks små skådespel och listigheter. Man får sig en tankeläsare genom att läsa detta. Denna bok är ingen sann historia men vi vet ändå att detta pågår tyvärr. En gripande bok i vilket fall som helst.

Batuk är en flicka som sålts av sin far till en bordell i Mumbai. Där lever hon tillsammans med andra barn vars vardag är att betjäna bordellens kunder. Mellan barnen uppstår en hjärtskärande vänskap som hjälper dem genom deras vidriga tillvaro. Den blå dagboken är en berörande och omskakande skildring av en ung flickas liv på en brutal bordell belägen på en av Mumbais myllrande gator - kallad "burarnas gata". Barnen sitter inspärrade i burar i väntan på att kunderna tas emot och betjänas. Det är, som alla förstår, en fruktansvärd skildring. Berättare är flickan Batuk, som vi får följa från det att hon är tio år fram till dess att hon är femton. Hon har sålts till bordellen av sin far. Genom att hon är skrivkunnig och har lyckats komma över en penna kan hon berätta sin historia i dagboksform. Hennes berättelse är starkt gripande men samtidigt helt osentimental.

Tillbaka på Blossom Street av Debbie Macomber

Efter ha läst "Butiken på Blossom Street" så ville jag bara ha mer. Vad jag då inte visste var att det fanns en fortsättning. Så glad jag blev. Men när jag skulle beställa den så var den slut överallt. Men jag hittade den på Bokbörsen! Så glad jag blev. Och denna var lika mysig som den första. Vi får även här fortsätta följa Lydia som äger garnbutiken. Denna gång får vi lära känna lite nya personer men även få återse de tidigare personerna vi fick lära känna i förra boken. Ja, nu har jag även sett att det finns en tredje bok om denna. Men dock bara på engelska så det finns en möjlighet att den får komma hem till mig senare.
Och jag måste erkänna en sak! Jag tyckte boken var så mysig med sin garnbutik och stickningskurser att jag själv nu har börjat sticka :) Men det är sån jag är. Vill testa på allt när jag hör nåt roligt. Till och med min mor har börjat igen efter ha läst första boken.

Butiken på Blossom Street finns det alltid plats för gamla vänner - och nya. Ett år har gått sedan Lydia Hoffman öppnade sin butik på Blossom Street. Lydias privatliv blomstrar lika mycket som butiken, till stor del tack vare en viss Brad Goetz. Men när Brads ex-fru dyker upp blir det svårt för Lydia att tro på sin nyfunna lycka... Lydia bestämmer sig för att starta en ny kurs i butiken, och tre kvinnor anmäler sig. Elise Beaumont, som är pensionerad och bitter, och plötsligt står öga mot öga med sin före detta make. Bethanne Hamlin har fullt upp med att hantera konsekvenserna efter en färsk skilsmässa. Och Courtney Pulanski är den deprimerad överviktig tonåring, vars farmor försöker hjälpa henna genom att släpa med henne till sin simgrupp - som bara består av pensionärer. Och till Lydias kurs...



Den farliga leken av Mari Jungstedt

Detta är Mari Jungstedts åttonde bok. Jag har haft boken ett tag men hållt på den. Jag tycker om hennes böcker så mycket så jag ville ha nåt att se fram emot och inte bli utläst på en gång när jag fick den. Men nu kunde jag inte hålla mig längre :) Och den var så bra som jag väntade mig. Det var svårt att lägga ifrån sig den ibland. Boken utspelar sig både på Gotland och i Stockholm. Vi får även följa kommisarie Anders Knutas och hans team på flera fall.
Nu ser jag fram emot nästa bok.

När Jenny, en helt vanlig gotländsk gymnasietjej, upptäcks av en modellagentur förändras hennes tillvaro i ett slag. Hon anses snart vara en av de hetaste stjärnorna och slungas in i en värld fylld av kändisfester och glamour. Medan Jenny njuter av sitt nya, spännande liv i Stockholm befinner sig den några år yngre Agnes på sjukhuset till följd av svåra ätstörningar. Också hon har drömt om ett liv i rampljuset, nu är hon på väg att tyna bort. Vid Agnes sida vakar hennes orolige far. Dottern är hans allt sedan Agnes mamma och bror omkom i en tragisk bilolycka några år tidigare. Nu plågas Agnes svårt av den oro hon orsakar sin pappa. Och ingenting blir bättre av att hans nya hustru envisas med att följa med till sjukhuset, bara för att otåligt sitta och vänta på att få ta honom med sig därifrån.
Men tragedin väntar också den framgångsrika Jenny. Under en påkostad modefotografering på den karga, ensliga halvön Furillen på nordöstra Gotland utsätts hennes nyblivne pojkvän, modefotografen Markus, för ett mordförsök. Han hittas på en enslig plats, blodig och brutalt misshandlad men vid liv. Kommer han att kunna berätta något som leder kommissarie Anders Knutas till gärningsmannen, innan det är för sent?
Jenny och Agnes är länge helt ovetande om att deras liv är inflätade i varandra. Men det finns någon som håller ögonen på dem. Någon som planerar att ingripa i deras öden och försöka skipa en egen rättvisa.